CatteryBeleid

Wat informatie hoe we te werk ga m.b.t. Beautiful Nature kittens:

 

-  We werken NIET met wachtlijsten, veel mensen hebben allang een kitten gevonden wanneer een van onze dames moeten bevallen, maar zij melden zich niet netjes af.
Daardoor hebben we  besloten om onze tijd niet te steken in het versturen van -tig berichtjes waar je toch geen reactie op krijgt of de mensen al voorzien zijn.
Die tijd besteden we , naast ons werk en gezin, liever aan de katten.
Zodra een dame zwanger is, word dit vermeld en vanaf dan kun je een prive-berichtje sturen indien er serieuze interesse is.

 

- 1 nestje valt ook onder de noemer 'fokken'.
We zijn zeer selectief in het verkopen voor de fok.
Dit gebeurt enkel wanneer wij een kitten als fokgeschikt zien en de geïnteresseerde geregistreerde cattery's aansluiten bij ons beleid.
Kittens die niet naar fokkers gaan, zullen gecastreerd hun mama verlaten.

 

- Onze kittens mogen NIET naar buiten, tenzij in een kattenren, onder toezicht aan een leiband of een dermate goed afgesloten tuin.
Raskatten zijn nu eenmaal minder bedacht op de gevaren van buitenaf, zoals vreemde mensen, voertuigen, wilde dieren die hen schade kunnen toebrengen. Ze zijn al zo lang in handen van mensen dat zulke instincten van gevaar minder aanwezig zijn dan een kitten dat in de natuur geboren werd.
Daarnaast doen we ons best om erfelijke ziekten uit te sluiten en ze ook vrij te houden van overdraagbare aandoeningen. 
Het zou zonde zijn dat je een raskitten koopt; het buiten laat lopen en het vervolgens overreden, vergiftigd of gestolen word...

 

- Wij verkopen GEEN kittens aan mensen waar geen andere JONGE kat aanwezig is.
Dit hoeft echt niet perse een raskatje te zijn, een asielkatje is ook een prima maatje voor een Brit.
We merken dat onze kittens gezelschap van een soortgenootje op prijs stellen, ze groeien ten slotte ook op in een groep volwassen katten en nestgenootjes.
Tevens hebben ze zo altijd een speelmaatje als bv het personeel is gaan werken.

 

Tot slot; 
Als je serieuze interesse hebt in een Beautiful Nature's kitten; stel jezelf en gezinsleden even netjes voor met wat info over overige huisdieren, wel/geen afgesloten tuin etc etc
Mailtjes met enkel 'heb je iets beschikbaar' of 'Wat kost het' ; die worden simpelweg niet beantwoord.


Onze kittens verhuizen tussen de 13-16 weken; afhankelijk van de evt Rabiës-enting en spreiding van het nest om de moederpoezen te laten wennen dat hun kroost een voor een uitvliegen.
Uiteraard zijn de kittens netjes 2x Geënt, ID-Chip, EU-paspoortje, gecastreerd, ontwormd/ontvlooid indien nodig, Meermaals gecontroleerd door onze dierenarts, Stamboom van BDK NRW e.V, Tips & Tricks handleiding & een kittenpakket met o.a voeding,snacks en speeltjes dat ze hier gewend zijn.

Het fokken is voor ons echt een hobby, waarbij we selectief zijn waar de kittens van onze meisjes naartoe mogen.
Hebben we er geen goed gevoel bij; dan zullen we geen kitten verkopen.

Het fokken houd voor ons niet op, op het moment dat ze de deur uit gaan.
Ook daarna blijven we  graag af en toe op de hoogte en bij evt. problemen proberen we  altijd zo goed mogelijk en redelijkerwijs te helpen om een oplossing te vinden.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb